Följ Panghus AB

Panghus dubblar sin årsproduktion av hus

Nyhet   •   Okt 31, 2017 17:41 CET

Laimonas Zebleckis

Panghus fabrik i Litauen levererar prisvärda designhus i snabb takt. Just nu bygger de ut fabriken för att kunna dubbla sin produktion och effektiviserar sitt arbete genom att ifrågasätta metoder och förbättra processer.

– Vi försöker alltid reda ut vad vi bör förändra till nästa gång, vad som behöver förenklas och hur vi gör det mer säkert. Allt för att bli så bra som möjligt, säger Laimonas Zebleckis, fabriksansvarig.

Panghus strävar ständigt efter att skapa det mest kostnadseffektiva designhuset. De insåg snabbt att en egen fabrik gynnar både kvaliteten och produktionshastigheten. I år bygger de ut fabriken och dubblar sin produktion till 250 hus per år. Inom två år väntas de producera hela 500 hus per år. För några år sedan startade de en fabrik i Litauen, där Panghus filosofi genomsyrar hela verksamheten.

– Det roligaste med det här jobbet är att vi alltid jobbar för att förbättra vårt arbetssätt, säger Laimonas Zebleckis.

Laimonas är fabrikschef i Litauen och är ansvarig för att skapa effektiva flödesscheman som bidrar till att husen byggs och levereras på rätt sätt i rätt tid. Under inledningsfasen jobbar ingenjörer och arkitekter tillsammans för att sammanställa en modell. Ofta kan det innebära en utdragen produktionsfas i jämförelse med resterande steg på resan mot ett fullskaligt hus.

– Det tar tid att modellera, för bland annat elektricitet och rörmokeri, det är lite som ett pussel. Det är den långsammaste processen men också den viktigaste. Det är bättre att spendera längre tid här så att resterande delar i processen flyter på problemfritt, säger Laimonas.

Det högkvalitativa materialet levereras från Sverige och återvänder i färdiga husdelar redo att sättas ihop. I nuläget bygger och levererar Panghus fabrik 130 stycken hus till de planerade bostadsområdena runtom i Sverige. För att kunna erbjuda prisvärda hus är lagarbete en av de viktigaste faktorerna på fabriken.

– Allt handlar om samarbete och att lita på sitt team. Det är ingen enmansshow, utan alla behöver bidra med sin del, säger Laimonas.

Läs mer om Panghus kommande projekt på hemsidan www.panghus.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.